Visa to Hungary

A magyar-svájci vízumképviseleti megállapodás legutóbbi módosítása értelmében 2014. február 24-től Svájc vancouveri főkonzulátusa ad ki schengeni vízumot Magyarország nevében azon vízumkérelmezőknek, akiknek az alábbi tartományokban/területeken van a szokásos tartózkodási helyük: Brit Kolumbia, Alberta, Saskatchewan, Yukon, Északnyugati területek (Northwest Territories)

A Vancouverben található svájci főkonzulátus a Közösségi Vízumkódex 8. cikk. (1) bekezdése alapján az összes schengeni vízumfajta tekintetében átveszi Magyarország nevében a vízumkérelmeket, lefolytatja a vízumeljárást, amelynek eredményeképpen - pozitív döntés esetén- kiadja a vízumokat.

Ennek köszönhetően a legtávolabbi tartományokból a jövőben már nem kell Ottawába utaznia azoknak a Kanadában élő harmadik országbeli állampolgároknak, akiknek magyarországi beutazásához vízum szükséges.

Azok a vízumkérelmezők, akiknek nem a felsorolt tartományokban van a szokásos tartózkodási helye, továbbra is nagykövetségünkhöz fordulhatnak vízumkérelemmel.

Továbbra is érvényes, hogy a vízumkérelmet főszabály szerint személyesen kell benyújtani, függetlenül attól, hogy melyik képviselet az illetékes. Az adott kérelmező vízumelőzményeinek megvizsgálását követően az illetékes képviselet dönthet úgy, hogy méltányosságból eltekint a személyes megjelenéstől.

Swiss Consulate General in Vancouver, Canada
World Trade Centre
790-999 Canada Place
Vancouver, British Columbia V6C 3E1, Canada
Telephone: (+1) 604 684 2231
Telefax:(+1) 604 684 2806
E-mail: [email protected]
Website: www.eda.admin.ch/vancouver
Office Hours: Monday-Friday 09:00am-01:00pm (closed on Saturday/Sunday and public holidays)
Head of Mission: Mr. Urs Viktor Strausak, Consul General

warning smThe Honorary Consulate in Vancouver, BC, Canada does not accept and process visa applications.

See more information about traveling to Hungary here.